מרכיבים:
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום כתושות
3ס"מ משורש ג'ינג'ר מגורד
כף שמן קוקוס
פלפלים - אדום, צהוב וכתום
3 גזרים חתכים לרצועות
2 קישואים חתוכים לרצועות
250 מ"ל נוזל קוקוס 60% (ללא חומרים משמרים)
1/2חב' טופו חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
200 ג"ר שעועית ירוקה עדינה קפואה
1כפית אבקת כורכום
מעט קינמון,
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את נוזל הקוקוס עם אבקת הכורכום, מעט קינמון ומעט מלח ופלפל ומשרים בתוכה את קוביות הטופו למשך כ- שעה לפחות.
פורסים את הירקות לרצועות.
מקפיצים את הבצל השום והג'ינג'ר בשמן קוקוס בסיר רחב ושטוח - סוטאג'.
מוסיפים את רצועות הירקות בתוספת 3 כפות מים ומערבבים עד שהירקות מתרככים מעט.
מוסיפים לסיר את קוביות הטופו ביחד עם המשרה של נוזל הקוקוס והכורכום מביאים לרתיחה ומוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה
מבשלים ביחד עוד כ- 10 או עד שהשעועית משנה את צבעה לירוק בוהק.
הצעת הגשה:
מגישים על גבי מצע של אורז צהוב מבושם בהל > ראה מתכון בהמשך... >>>
* מצורף קישור למאמר מומלץ - האמת אודות שמן הקוקוס - מאת: ד"ר גיל יוסף שחר >>>