מרכיבים:
3 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קצוצים
2 כפות שמן זית + 6 כפות מים
כף סילאן
כוס שעועית לבנה + כוס שעועית אדומה / שחורה / מנומרת + כוס גרגרי חומוס (מסוג הדס) מושרים למשך יממה
כוס גריסים מושרות למשך 2 - 4 שעות
*אם מעוניינים במתכון נטול גלוטן, ניתן להמיר לגרעיני תירס מיובשים.
4 גזרים גדולים
4 בצלצלצים
בטטה כתומה
בטטה סגולה
2 תפוחי אדמה
חופן שזיפים מיובשים
חופן משמשים מיובשים
2 חבילות של 100 גר' ערמונים בוואקום
כפית בהרט
כפית פפריקה
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
צרור עלי טימין
ביצים קשות כמספר הסועדים (לא חייבים)
אופן ההכנה:
משרים את השעועית והחומוס למשך יממה ומחליפים את המים כל 6 - 8 שעות שלא יתעפשו.
מעבירים לסיר לחץ ומכסים במים מבשלים כ 15 דקות. לחילופין, ניתן לבשל בסיר רגיל עלג הגז כ - 2 - 3 שעות עד להתרככות.
בוחרים סיר גדול עם ידיות מתכת, כאלה שאפשר להכניס לתנור.
מטגנים ב 2 כפות שמן זית + 6 כפות מים את הבצלים הקצוצים ואת שיני השום הקצוצות על התבלינים והסילאן
מוסיפים את השעועית המבושלת + ירקות השורש + הפירות היבשים והערמונים.
יוצרים גומה במרכז הסיר וממלאים אותה בגריסים המושרות.
מכסים במים כ - 2 ס"מ מעבר לגובה תכולת הסיר.
מבשלים על הגז עד לרתיחה + חצי שעה נוספת
בשלב זה ניתן להוסיף ביצים קשות ומקולפות
(אין להכניס ביצים בקליפתם כי הן מכילות הרבה מאוד חיידקים שלא כולם מתים בעת הבישול)
מכסים במכסה ומעבירים לתנור שחומם ל 1000 - 1200 למשך הלילה לפחות ככל שהחמין שוהה יותר זמן בתנור הארומה והטעמים משתבחים.
אם יש צורך מוספים עוד נוזלים במהלך השהיה בתנור.