מרכיבים:
פילטים מארבעה דגים - דניס / לברק / בורי...
ממרח פלפלים אדומים - ראה מתכון...>>>
* לחילופין, אם אין זמן ורוצים לפשט את המתכון, משתמשים ברוטב לימון, שום + שמן זית + עשבי תיבול
10 עלי מנגולד גדולים
איך בוחנים דגים טריים:
העיניים אמורות להיות צלולות ובולטות ולא שקועות ועכורות.
הדג צריך להיות לח וללא צלקות לבדוק במיוחד את שלמות הסנפירים.
הריח אמור להיות נעים.
*במידה ומשתמשים בדגים קפואים יש להפשירם במקרר, מספיק זמן קודם.
הפשרה מחוץ למקרר מעצימה את כמות החיידקים בצורה ניכרת.
אופן ההכנה:
מבקשים מהדגאי להכין פילטים נקיים מאדרה ועצמות (משאירים את העור).
שוטפים ומנגבים היטב בנייר סופג.
אפשר לחלוט את עלי המנגוולד במים רותחים לכ - 10 שניותבכדי שיהיו גמישים יותר (לא חייבים).
מסירים את החלק הלבן העבה של העלה בעזרת סכין חדה.
מורחים את הדגים בממרח פלפלים אדומים.
*לחילופין, ניתן למרוח רוטב לימון, שמן זית, שום ועשבי תיבול.
כורכים את נתח הדג בעלי המנגולד ומניחים במאדה במבוק.
מאדים למשך כ- 10- 12 דקות (עד שהדגים מלבינים ולא יותר)
* אפשר להגיש עם רוטב יוגורט או רוטב אסיאתי או סתם לימון ושמן זית.
* אפשר לצרוב עגבניות שרי ולצרף להגשה