מרכיבים:
נתחי דג סלמון טרי / קפוא כמספר הסועדים, חתוכים לאורך או לרוחב עם העור
לחילופין, נתח אחד של פילה שלם טרי / קפוא עם העור.
מעט מלח גס
מעט פלפל גרוס
עשבי תיבול אפשריים; רוזמרין / טימין / מרווה
אופן ההכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפייה
מניחים את הדג עם העור כלפי מטה.
*במקרה של נתחים רוחביים פשוט מניחים על אחד הצדדים.
מפזרים מעט מלח גס ופלפל גרוס מעל
מוסיפים עשבי תיבול טריים
מכניסים לתנור שחומם ל 1800 למשך כ- 15 - 18 דקות או עד שבשר הדג מלבין.
הכי חשוב להקפיד שהדג לא יתייבש!
אופציה נוספת:
אפשר למרוח על גבי הדג רוטב פסטו בזילקום > ראה מתכון>>>
חוצים עגבניה לאורך ופרסים רוסות דקות.
מצפים את הדג בצורת קשקשים בדרך זו מבטחים שהדג לא יוכל להתייבש וגם המראה מאוד נאה ומיוחד.